(R)EVOLUTION; een documentaire van Erik Verheij en Tom Meulendijks.

Op Vimeo is een 11 minuten durende documentaire te zien, gemaakt door Erik Verheij en Tom Meulendijks, studenten Communicatie en Multimediadesign van Hogeschool Zuyd, Maastricht.

(R)Evolution. A documentary about transhumanism and evolution. Does the step to transhumanism mean the end of evolution?

Het ziet er mooi gemaakt uit, ongetwijfeld was dat de ook de opdracht. Inhoudelijk is er, in ieder geval voor transhumanisten, niet veel nieuws onder de zon. Uiteraard komen er voor- en tegenstanders aan het woord; futurist Arjen Kamphuis schetst de toekomstige mogelijkheden voor een langer leven, econoom Prof Dr. A. Heertje legt uit dat de kloof tussen arm en rijk waarschijnlijk kleiner wordt door de moderne technologie (een belangrijk bezwaar dat keer op keer wordt aangevoerd is dat alleen rijken zouden kunnen profiteren van de nieuwe technologieën). Pastor A. Kurris van de OLV-kerk uit Maastricht vindt natuurlijk dat we van Gods schepping af moeten blijven en neuropsychiater Prof Dr. F. Verheij vertelt dat als mensen straks 130 jaar oud kunnen worden iedereen noodzakelijk dement zal worden door ophoping van het eiwit beta-amyloid, hoewel hij daarna het vertrouwen uitspreekt dat toekomstige technologie binnen tien jaar in staat zal zijn de vorming van dit eiwit te blokkeren.